Over mij

OVER MIJ

GELOOF IN IEDERS KRACHT


Ik ben Anthe Wynen, orthopedagoog en psychotherapeut. Ik ben overtuigd van de schoonheid in ieder mens. Het drijft me om mensen op weg te helpen die schoonheid zelf opnieuw te kunnen zien, hierin te geloven, om van daaruit hun leven vorm te geven. Vanuit het geloof in ieder mens ga ik graag met jou op pad.


Al van jongs af aan vond ik het fijn anderen te begeleiden naar het beste van zichzelf. Daarom werd ik op jonge leeftijd volleybaltrainster en leidster bij de scouts. Ook vanuit die drive studeerde ik Pedagogische Wetenschappen en koos de afstudeerrichting Orthopedagogiek. Als vormingswerker bij Arktos vzw ontdekte ik mijn passie voor het werken met jongeren. Het is een leefstijdsfase waarin er zo veel staat te gebeuren. Het is een uitdagende tijd, maar met ongelofelijk veel kansen. 


Vanuit een verlangen naar verdieping, dichter bij mezelf komen, kortom mijn eigen schoonheid terug ontdekken, ging ik op zoek. Ik leerde verschillende vormen van energetisch lichaamswerk kennen en volgde de vierjarige psychotherapieopleiding in de Interactionele Vormgeving. In mijn zoektocht werd mijn lichaam mijn gids. Ik leer het steeds beter begrijpen, hiernaar luisteren en er op vertrouwen. Dit gun ik jou ook.

KLINISCH ORTHOPEDAGOOG

Ik volgde aan de Universiteit van Gent Pedagogische Wetenschappen en koos voor de afstudeerrichting Orthopedagogiek. Deze vijfjarige opleidiing gaf me een stevige basis om met kinderen, jongeren en specifieke doelgroepen te werken. Ik werd er uitgedaagd kritische te kijken naar mens en maatschappij. 

PSYCHOTHERAPEUT IN DE INTERACTIONELE VORMGEVING

De vierjarige opleiding tot psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving vormde me tot de therapeut die ik nu ben. Ik leerde er dat geen enkel therapeutische kader de werkelijkheid kan omvatten, maar wel hoe elke stroming, elk wereldbeeld kan bij dragen tot verheldering en verruiming van je beeld op de werkelijkheid. Wereldbeelden, stromingen en technieken breng ik in interactie met elkaar en dat afgestemd op wat bij jou past. Zo kan elke sessie er heel anders uit zien en benoem ik mezelf tot expert in het afstemmen op wat voor jou werkt.

EEN GREEP UIT DE OPLEIDINGEN DIE IK VOLGDE

Met een opleiding Pop(p)entaal en een opleiding Zandspeltherapie werk regelmatig met poppen en andere figuren uit mijn kast. Het in beeld brengen geeft een hele andere kijk op je situatie. Deze manieren van werken helpen je om datgene waar we niet bewust van zijn, maar wat toch speelt zichtbaar te maken. Hierdoor worden we er bewust van en kan het tot verandering komen.

Heel wat persoonlijke ervaringen in lichaamswerk maakte me nieuwsgierig om hier meer van toe te passen in mijn psychotherapeutisch werk. De opleiding Rots en Water, Mindfulness in therapie en Focussing geven me tools om hiermee aan de slag te gaan. Ons lichaam onthoudt wat we zelf liever niet meer weten. Het geeft ons een tal van signalen. Wanneer je leert luisteren naar het fluisteren van ons lichaam, hoeft het niet (langer) te schreeuwen.

Wat onbewust achter je problemen schuil gaat, vind ik van uiterst belang. Maar ook wat je drijft, waar je naar toe wil, waar je van droomt, waar jij goed in bent is cruciaal in therapie voor mij. Het denkkader van Kort Oplossingsgerichte Therapie geeft me tools om jou weer in je kracht te zeten en je stap voor stap te laten groeien naar het leven van jouw droom.

unsplash