Time-In

TIME-IN

TAKE TIME TO CHECK IN

Een psychotherapeutisch traject voor jongeren uit de tweede en derde graad van het regulier secundair onderwijs.Steeds meer jongeren kampen met psychische problemen. In een maatschappij waar presteren een belangrijke rol krijgt en waar via social media het ene succes na het andere wordt gepresenteerd, ligt de druk erg hoog. Tegelijk zijn gezinssituaties steeds complexer en meer wisselend, waardoor de veilige, rustige haven soms ontbreekt. Hierdoor is er steeds meer nood aan een plek om te kunnen zijn, met alles wat er is. Time-In is een plek om te zijn. Een plek waar we tijd creëren om in te checken bij onszelf om zo te ervaren wat er werkelijk leeft en wat we nodig hebben om terug in beweging te kunnen komen.


WAT?

Op Time-In mag je gewoon ZIJN met alles wat je ervaart, zonder iets te moeten presteren of bewijzen. Je kan tot rust komen en ervaren dat je goed bent, zoals je bent.

In de voormiddag doen we een GROEPSTHERAPEUTISCHE SESSIE. Je checkt in bij jezelf en brengt wat jij ervaart in contact met de groep. Zo ondersteunen jullie elkaar.

In INDIVIDUELE GESPREKKEN gaan we dieper in op waar jij tegenaan loopt en waar jij naar toe wil.

HOE?

Time-In vindt plaats op een rustige omgeving vlak bij de natuur. We gebruiken de kracht van NATUURVERBINDING om terug dichter bij de essentie van jezelf te komen.


Je bent niet de enige die kampt met psychische moeilijkheden. Dat kan je ontdekken in verbinding met de GROEP. De ondersteuning die jullie bij elkaar vinden, werkt helend in je eigen proces. 


In verbinding met de natuur en in verbinding met de groep versterken we de verbinding met JEZELF. Wie ben je echt en waar wil jij met jouw leven naar toe? Wat brengt jou in beweging op weg naar het leven dat jij wilt leiden?

PRAKTISCH

Time-In zal plaatsvinden op donderdag van 9u tot 15u vanaf 18/04/2024 op de Klein Engelandhoeve in Turnhouts Vennengebied. 

Een traject bestaat uit minimum 5 dagen Time-In. Elke jongeren heeft recht op 3 blokken (max. 15 dagen). Na elke blok bekijken we samen of je weer verder kan of dat het goed is om je traject te verlengen. 

Een blok van 5 dagen Time-In bevat:

  • 1 gratis kennismakingsgesprek bij interesse in een traject bij Time-In
  • 5 dagen samen ZIJN, met soeplunch en begeleiding
  • 5 groepstherapeutische sessies
  • 2 individuele therapeutische sessies
  • 1 gesprek met de jongere en zijn context (school, ouders, begeleiders ...)

Kostprijs: €300,00


We geloven in het geheel van Time-In, toch is het mogelijk één of meerdere componenten afzonderlijk te volgen. Vraag er naar in het kennismakingsgesprek.

Je kan een jongere aanmelden voor Time-In door het aanmeldingsformulier in te vullen. We plannen een kennismakingsgesprek om jullie vraag verder te verhelderen en te kijken of een traject bij Time-In hierop een antwoord kan bieden.


IN SAMENWERKING MET

Karen Segers neemt jongeren graag mee in de natuur, om ze zo weer in contact te laten komen met hun eigen natuur. Met haar warme hart biedt ze een veilige plek waar jongeren kunnen stilstaan en voelen wie ze ten diepste zijn. Hierdoor ontstaat de helderheid die nodig is om volgende stappen te zetten. Karen is trainer, procesbegeleider en natuurtherapeut en neemt zowel individuen als teams mee in de natuur. 

De basis van haar aanpak ligt in verbindende communicatie en een 4-jarige opleiding tot integratief psychotherapeut. Ze vulde dit aan met een opleiding tot natuurcoach en psychoseksueel somatisch therapeut. Haar eigen passie voor yoga en dans begeesteren mee haar werk. Toch blijft natuur haar grootste leermeester. En die liefde deelt ze graag met de jongeren die ze begeleidt.


Time-In wordt mede mogelijk gemaakt door het netwerk psychologische zorg op de eerste lijn (PZEL), gecoördineerd door Pangg0-18.

De Klein Engelandhoeve is meer dan een prachtige locatie waar Time-In kan plaatsvinden. We werken aan een fijne samenwerking, waarbij we én een rustige plek vinden én kunnen bijdragen aan een sociale economie. 

unsplash